top of page
אז איך התחיל התפוז להתגלגל
סבא שלנו, מוסא, עליו השלום, גדל בתל אביב של פעם כשרוב שטחה עוד היה מכוסה בפרדסים. הייתה לו עגלה רתומה לחמור ועלייה הוא העמיס בכל בוקר ארגזי תפוזים ומסחטת ברזל ידנית. הוא עמד איתה בכיכר המושבות, כשזו עדיין הייתה הכיכר הכי מרכזית בעיר וסחט מיצי תפוזים (Jaffa!) לעוברים ולשבים. אבא שלנו, דודו, אללה ירחמו, שגדל בפרדסים של יפו, היה מטפס בילדותו על העצים עד שסבא הסכים לקחת אותו בחופשים כדי שיעזור לו לסחוט תפוזים. כשהוא גדל הוא למד והצליח מאוד בקריירה אחרת אבל איכשהו בגיל 60 הוא החליט לחזור לעסיס נעוריו ופתח בשינקין של אז את דוכן המיצים הראשון. (שאגב, קיים עד היום!) הוא התמיד במלאכתו עד לכתו מאתנו בגיל 80. כיום הוא נח על משכבו בשלום, כמתבקש - בינות לפרדסים.. אותנו, שניבדל לחיים ארוכים, השקו מלידה, איך לא? במיץ תפוזים! אז בחופשים עזרנו לאבא לסחוט תפוזים ולימדנו אותו שאפשר גם רימונים ושאפשר לעשות עם הפירות גם שייקים טעימים ושאפילו רצוי וכדאי לסחוט גם ירקות. וואללה! הוא אמר "תיכף תרצו לעשות מיץ גם מקולורבי..". היום כמובן אנחנו סוחטים די הרבה קולורבי.
קוטפים מערבבים סוחטים טועמים מנסים מתעדכנים מוסיפים משפרים וכמובן נהנים
גדלנו ולמדנו
כשגדלנו הלכנו לאוניברסיטה ללמוד דברים אחרים, וכדי לממן את הלימודים... סחטנו מיץ תפוזים. סחטנו לבקבוקים וחילקנו ללקוחות בבתים. כמו חלבנים, אבל במיצים. כמובן שסיימנו ללמוד בהצלחה רבה ופצחנו בקריירה מזהירה, אבל איכשהו, משום מה ולמרבה ההפתעה כעבור שנים כשהבנו שזה כנראה מה שאנחנו אוהבים... מצאנו את עצמנו עומדים בתוך דוכן מיצים. ורק כדי שיגידו שהתפוז לא נפל רחוק מהעץ, עברנו משינקין לדיזנגוף ומאז אנחנו עומדים בדוכן העגול שבשדרה ומשתדלים לעשות מלאכתנו נאמנה. איכשהו עברו מאז כבר עשרים וחמש שנה ותמרה בשדרה עדיין עומדת על תילה. מים רבים זרמו בירקון ומיצים רבים נלגמו לגרון אך מאז רק בזה אנחנו עוסקים. קוטפים, מערבבים, סוחטים, טועמים, מנסים, מתעדכנים, מוסיפים, משפרים וכמובן שותים. אנחנו עדיין סוחטים מיץ תפוזים אבל הוספנו ושדרגנו והיום יש לנו כבר מבחר עצום של מיצים כמעט מכל סוגי הפירות והירקות הזמינים. ומכיוון שאנחנו במקור יוונים, ובבריאות ובפירות אנו עוסקים, אז לפני כשבע שנים החלטנו לשלב את היוגורט היווני מבית אימא (מסלוניקי) עם הפירות מבית אבא (מיפו) ולאחר ניסויים ארוכים הגענו למרקם יוגורט מדהים אותו אנו מציעים ב"תמרה יוגורט" עם מבחר מהמם של פירות טריים.
חשק לטעמים חדשים
בין לבין נולדו גם לנו ילדים ואבוי להם ולנו, גם הם עוזרים לנו בחופשים... הם כמובן שותים מיצים אך בין לבין דורשים גם קינוחים. אז במקום הארטיקים הרגילים והלא כל כך בריאים הקפאנו להם ארטיקים מפירות טריים ו..הופה ! יצאו לנו טעמים נהדרים. אז קיבלנו חשק ונסענו ללמוד עוד. ביקרנו במפעלים באיטליה, חרשנו פלטריות בברזיל והתארחנו בבתי חרושת ביתיים במכסיקו. הבאנו ציוד מיוחד והקמנו ביפו (ממש ליד השעון), מפעל בוטיק קטן לייצור ארטיקים טבעיים בעבודת יד. ומאז את הכול אנחנו עושים לבד וללא צבעי מאכל או כל חומרים משמרים. כולנו פה קופאים מקור המקפיאים אך לא קופאים לרגע על השמרים. מקלפים, מערבבים, סוחטים, מוסיפים, משלבים, טועמים ומלקקים - ארטיקים בריאים בטעמים נפלאים. ויש כבר למעלה מארבעים טעמים! ולמה "תמרה"? תנחשו לבד או שתחכו לגלגול הבא.. לבריאות! ותודה רבה.
bottom of page